Vrei un job bine plătit, dar nu știi să faci nimic? Marș acasă!

Vrei un job bine plătit, dar nu știi să faci nimic? Marș acasă! tumblr.com

Iar veti spune ca sunt nesimtita, dar lucrul asta il stiu si de la angajatori.

Foarte multi tineri se plang ca termina o facultate si nu au job. Sau ca termina liceul, vor sa munceasca si nu au ce. Asta chiar e o realitate, nu o contest. Desi am norocul sa fiu unul dintre putinii oameni care activeaza in domeniul pe care l-au si studiat, am avut si eu perioade in care nu imi gaseam job.

Dar, astazi intervine o problema mai serioasa: imi povestesc amici cu businessuri ca observa o criza a fortei de munca. Nu au ce angaja, pur si simplu. Vin oameni, depun CV-uri, apoi nu se prezinta la interviu. Sau apar la discutie, prima lor intrebare e legata de remuneratie, iar cand vine vorba de experienta, mucles! Sau se plang de volumul de munca.

Dragilor, treaba nu sta deloc asa. E normal sa intrebi ce salariu se ofera, dar asteapta intai sa vezi ce trebuie sa faci pentru el. Apoi, nu poti merge la un interviu pentru un job intr-un domeniu cu care esti paralel, practic. In zilele noastre, facultatea nu mai e de ajuns. Fara un stagiu de practica, un training, multiple seminarii si workshopuri de unde afli cu ce se mananca meseria, nu faci nimic.

Imi amintesc si acum ce invatam in facultate si ce am ajuns sa fac la munca. Nu sunt complet paralele, dar nu se respecta regulile impuse de profesori. Teoria si practica au multe elemente comune, dar nu poti sa le faci la fel, mana in mana. 

O prietena imi povestea ca isi cauta contabil. Au aparut candidati care nu stiau sa completeze un registru de casa, dar li se parea salariul prea mic. Pai, mic pentru ce? Pentru ca tu sa stai in cur cateva luni, sa furi meserie si sa ti se explice ce trebuie sa faci? Iar cand ai invatat, in sfarsit, sa ceri o marire de salariu sau sa crezi ca esti prost platit, doar pentru ca ai ajuns sa faci ce trebuia sa faci de la inceput?!

Pentru multe domenii, trebuie sa faci facultatea si sa prezinti diploma la angajare. Altfel n-ai ce cauta acolo. Da, in facultate inveti deja ce trebuie sa faci, dar la job trebuie sa stii CUM sa faci. Iar daca nu ai experienta, macar nu te mai intinde la bani. Nu te gandi la cheltuielile tale lunare sau la ce nivel de trai iti doresti. Gandeste-te daca meriti banii aia...

LIKE me.

Alexandra Bostan

Sunt puternica. Sunt desteapta. Sunt frumoasa. Sunt femeie. Si sunt blonda :)

Mai pe scurt: Alexandra Bostan - PR, cook, cat lover, fashion lover.

Ai ceva sa-mi spui? [email protected]

Webstock
Go to top