Ce am invatat de la Radu F. Constantinescu

Da, mi-a luat o saptamana sa scriu asta, pentru ca am fost atat de fascinata si complexata, in acelasi timp, incat am avut nevoie de timp, efectiv, pentru a asimila informatiile. Si pentru a-mi reveni, evident. Da, l-am vazut la Digital Divas, martea trecuta. A fost speaker in panelul 3, de personal branding. Da, e din Ploiesti. N-am stiut. Pentru ca, nu-i asa, who gives a fuck?! Concret, ce am invatat eu de la domnul ala:

- ca nu e frumos sa te pupi in cur singur. Nu pentru asta te-au chemat organizatorii. Saracii au crezut ca ai ceva informatii despre cum sa ajungi mare in online, pe care sa le poti oferi pitipoancelor lesinate care scriu despre love sau vor sa aiba, peste noapte, un mega blog (nu atac bloggerii; doar prostii)

- ca nu e frumos sa stai botos absolut tot timpul, cu un aer zeflemist si de plictis, de parca toata lumea din jurul tau e complet proasta, dar cand se apropie cineva sa-ti vorbeasca sau sa faca o poza, pui ditamai ranjetul in actiune, intr-o fractiune de secunda. Daca e atat de neplacut sa urmaresti pleava, vino cu 5 minute inainte de momentul tau si gata, nu de la inceputul evenimentului.

- ca nu trebuie sa faci exercitii spontane, cu moderatoarea. Nu stiu daca tipa aia era o actrita foarte buna, sau chiar il uraste din tot sufletul pe raduef, dar cand a fost rugata sa se erijeze in rolul unui hater de-al lui (da, pentru ca are foarte multi hateri, saracul; invidiosi, nu altceva), femeia s-a transformat complet: cu un aer de superioritate obiectiva, a inceput sa-l faca gay, copiator, lipsit de imaginatie, urat etc. Dadea femeia in rafala, efectiv. Raducu s-a pierdut putin, din cauza vitezei cu care veneau acuzele, dar a apucat sa spuna ca daca e gay, e foarte smecher si ca nimeni nu a putut prezenta sursele copiilor lui. A recunoscut chiar ca, singura data cand a copiat, a facut-o dintr-un promo de-al lui, scris pentru PRO. Practic, esti atat de prost, incat nu poti sa-ti separi munca de hobby, si te copiezi singur. Foarte penibil.

- ca atunci cand urca pe scena nebuna veritabila de Alina Gavrila-Bortun, femeia aia puternica, smechera, pe picioarele ei, cu agentia ei, extrem de creativa, total dezinhibata, amuzanta, care nu suporta ideea de femeie neajutorata si la mana barbatului, tu NU trebuie sa te arati speriat si scarbit. Nu te uiti urat la ea, nu te strambi, nu o compari cu muza ta. De ce? Pentru ca ea a ridicat sala in picioare si nu mai era timp pentru toate intrebarile adresate din sala catre ea, in timp ce pe tine n-a vrut nimeni sa te intrebe nimic.

- ca daca esti chemat sa vorbesti despre personal branding, povesteste cum ai ajuns sa-ti faci un nume, nu cat de smecher te crezi. Nu cati unici ai acum, nu ca lasi pe cineva sa publice la tine (un articol scris de X, care a facut 100.000 de unici - destul de bine, pentru cineva care nu e blogger; destul de bine, serios?! ai ajuns la milioane de view-uri si noi nu stim?). Aroganta vine din competente, dar pentru multi dintre oamenii de acolo, raduef nu are nici o competenta in domeniul asta.

- ca nu trebuie sa te apuci tu sa explici in cuvinte ce a vrut sa demonstreze speaker-ul dinaintea ta. Intrarea pe care si-a facut-o Alina Gavrila-Bortun vorbea de la sine, la fel ca si speech-ul ei, asa ca nu avea nevoie sa vii tu sa traduci. Ma rog, cei care nu pot face ii invata pe altii.

- din nou, ca nu te pui rau cu moderatoarea, altfel te da jos de pe scena, fara sa primesti un rand amarat si silit de aplauze.

Concluzia? Asta mic s-a ridicat la inaltimea asteptarilor mele si s-a facut de ras, a vorbit fara sa spuna nimic, si s-a dat rotund pana s-a rostogolit singur de pe scena. In rest, a fost frumos la Digital Divas. Cel mai mult mi-a placut organizarea: n-am detectat nici un fel de problema. Cred ca Manafu a fost la atat de multe evenimente, incat atunci cand pune ceva in scena cu Evensys, o face ca la carte. 

LIKE me? https://www.facebook.com/suntblondapunctro

Sursa foto: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.654818577930118.1073741838.341489849262994&type=1, Isaila Radu

 

Alexandra Bostan

Sunt puternica. Sunt desteapta. Sunt frumoasa. Sunt femeie. Si sunt blonda :)

Mai pe scurt: Alexandra Bostan - PR, cook, cat lover, fashion lover.

Ai ceva sa-mi spui? [email protected]

Webstock
Go to top